top of page

Puppycursus

 

Tarieven Pups 10 lessen (met instroommogelijkheid elke zondag) !!
Per 10 lessen € 80,00

 

 

Gewenst gedrag belonen versus ongewenst gedrag negeren:

 

Wij werken in de cursussen met het benadrukken van gewenst gedrag en negeren van ongewenst gedrag. Een hond zal graag voor u werken als blijkt dat het hem iets op levert. In het begin/puppylessen zal dit  een snoepje zijn. Later alleen met de stem of een aaitje.  We leren u ook “zgn. intervaltraining” Het afbouwen van beloningen in de snack vorm. Zodat uw pup het verschil gaat merken tussen welk gedrag u graag van hem/haar ziet en wat hem dus iets oplevert.(snackje of positieve aandacht van de baas) Gedrag dat we niet willen aanleren wordt genegeerd. Bij deze cursus ontvangt u een cursus boek waarin de lessen nader beschreven worden en handige tips worden gegeven.

 

 Uit onderzoeken blijkt dat uw hond graag dat gedrag herhaald dat beloond wordt. Hij leert dus als het ware zijn (zak)geld te verdienen. Negatief gedrag dat benadrukt wordt  door bestraffing kan gemakkelijk tot herhaling van dit gedrag lijden omdat het toch ”aandacht” is. Let dus goed op welk gedrag u beloond met uw aandacht. En bovendien is het voor u toch ook veel prettiger om uw pup te belonen ipv te straffen. Als u heel de dag loopt te mopperen is het opvoeden  ook niet leuk voor u. En een pup moet uiteindelijk voor allebei een feestje zijn.

 

In de puppycursus wordt aandacht besteed aan zaken die in de zgn. 2e socialisatiefase (ook wel 2e angstfase) genoemd aan de orde komen. Het aanleren van zit en af zijn hierbij noodzakelijke onderdelen net zoals het hierrr of vóór-komen. Ook wordt in deze cursus de aanzet gegeven voor het zonder trekken volgen. Omdat alle puppy’s in zijn voor een spelletje met de baas  bieden wij de oefeningen op een speelse manier aan. Het spelen met uw pup tussen de oefeningen door is een manier om al vast te oefenen met het los/ vast thema dat later in de gevorderden lessen terugkomt. Bovendien schept het spelen een band met uw pup zodat deze kan uitgroeien tot uw maatje. Bij deze groep wordt er steeds gekeken naar de leeftijd van de pup en wat u hem thuis allemaal al geleerd heeft of niet; afhankelijk hiervan duurt de cursus 5 of 9 weken met een afsluitende test. Zodat we er zeker van zijn dat uw pup aan de vervolgcursus toe is. Sommige rassen leren nu eenmaal snel en zijn sneller volwassen, anderen doen er wat langer over. Het allerbelangrijkste is dat u thuis oefent met hetgeen u op de cursus leert 3x5 minuten per dag is dan genoeg. Het gaat om de herhaling niet om de duur.

bottom of page