top of page

Cursussen H.V. De Kwispel

Tarieven Pups 10 lessen (met instroommogelijkheid elke zondag) !!
Per 10 lessen € 80,00

 

Voor alle leden/deelnemers geldt dat men €20,00 per jaar betaald aan lidmaatschap
 

 

De Puppy cursus; waarbij de nadruk ligt op het op speelse wijze leren van de Pups.

Hierbij wordt gekeken naar de leeftijd van de pup (7 tot 12 weken) vanaf de tweede enting zijn de pups welkom op de vereniging.

 

In deze secundaire of omgevingsgerichte socialisatieperiode gaan we aan de slag met allerlei dingen die de pup moet leren om een sociale huis hond te worden. Aan bod komen o.a. dingen als hoe reageert de pup op geluid en wordt specifiek gelet op lichaamstaal van hond en baasje zodat aanleren van gewenst gedrag mogelijk is.

 

Wij willen op een hondvriendelijke wijze gewenst gedrag aanleren en bevestigen.Goed gedrag belonen! Veel mensen beginnen pas met de puppy cursus wanneer de pup al wat ouder is (13 tot 16 weken) de zogenaamde rangorde periode. Ook dan komt de hond in eerste instantie terecht in de puppy klas. We kijken dan eerst over welke vaardigheden deze pup al beschikt. Vaak kunnen deze honden al snel doorstromen naar de sociale huishond Beginners maar dit is per ras afhankelijk en ook van wat de baas hem al heeft aangeleerd; zit - af – voorkomen end.

 

Wel vragen we u met nadruk pas na de kennelhoest spray of enting definitief te komen.

 

U kunt natuurlijk al eerder inschrijven via het formulier verder op deze site.

 

De Sociale Huishond Beginners cursus; waarbij de nadruk op beheersing ligt. Om uw hond gewenst gedrag te kunnen aanleren heeft hij/zij in eerste instantie aandacht nodig voor zijn/haar baas. Wanneer de hond totaal geen aandacht heeft voor de baas kan dat aan diverse dingen liggen. Wellicht is hij zo onder de indruk van alles om hem heen dat hij hier eerst aan moet wennen. De training van de SHH-B gaat dan ook voornamelijk over omgaan met de hond en hoe leer ik hem beheersing aan. Om te zorgen dat de gebruikte oefeningen niet alleen aangeleerde truckjes worden met aan het eind van de serie van 9 lessen eventueel een testje; is het belangrijker hoe de baas omgaat met zijn hond; want uiteindelijk is het deze baas die zijn hond socialiseert. Heeft de baas voldoende lichaamstaal geleerd om te begrijpen wanneer zijn hond in staat is om te leren. Is de baas in staat om de gevraagde oefeningen zonder dwang van zijn hond te vragen. Daarom is in deze cursus het gebruiken van de klikker een zeer belangrijk item

 

Omdat door ervaring en uit onderzoek is gebleken dat een hond pas volwassen is als hij 3 jaar wordt vinden wij dat het belangrijker is om langer over de Beginners groep te doen dan 10 lessen. U merkt vanzelf wel waarom dit eigenlijk de belangrijkste basis voor uw hond is en waarom het belangrijker is om gewenst gedrag in deze periode te benadrukken ipv af te straffen.

 

Heel vaak zitten honden in de SHH-B groep in de zgn. puberteit die in de periode van 4 tot 8 maanden zich uit in de zgn. wegloopfase. Het woord zegt t eigenlijk al Hij/zij gaat eens z’n neus achterna en doet net alsof z’n baas niet bestaat. In deze periode is het belangrijk om terug te kunnen vallen op dingen die in de puppyklas zijn bevestigd zoals hierrrr of voorkomen. Om te voorkomen dat de hond verkeerd gedrag aanleert gebruiken we vaak de lange lijn voor oefeningen.

 

De Sociale Huishond Gevorderden cursus: een logisch vervolg op de Beginnersgroep

 

Cursus Gedrag en Gehoorzaamheid Beginners: een vervolg op de SHH – gevorderden

Training Behendigheid

 

 

 

Meer informatie kunt u vinden op de pagina's die u via het bovenste menu kunt bereiken.

bottom of page